...

Alaska

Circa 12.000 jaar geleden waren de Eskimo’s en indianen de eerste bewoners in Alaska. Alaska staat bekend om zijn prachtige flora en fauna. Er komen duizenden soorten dieren in het wild voor zoals o.a. beren, wolven, zeehonden, vossen, lynxen en orka’s. Er zijn veel nationale parken, indrukwekkende gletsjers, blauwe wateren, bergen, vulkanen en uitgestrekte ijslandschappen. In Alaska wonen nog kleine groepen Eskimo’s.

De grootste eilanden van Alaska:
Aleoeten (Fox-eilanden, Andreanof-eilanden, Rat-eilanden en Near-eilanden), Kodiak Island, Saint Lawrence Island en de Alexanderarchipel (o.a. Chichagof Island, Admiralty Island, Baranof Island, Wrangell Island, Revillagigedo Island, Kupreanof Island, Prince of Wales Island, Kuiu Island en Etolin Island).

 

Beste reistijd
Juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Alaska te reizen. In deze maanden is er veel wild te spotten en zijn de de temperaturen het aangenaamst.

Weer en klimaat
In het zuiden langs de kust en in het Westen en bij de eilanden heerst een zeeklimaat (20 graden zomer tot -15 graden winter). In het noorden heerst een toendra klimaat (-10 tot -30 graden gehele jaar). In het oosten en midden heerst een landklimaat met hoge temperaturen (25 graden zomer tot -30 graden winter).

Taal
Amerikaans Engels is de officiële taal in Alaska.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.