...

Amerika

De Verenigde Staten van Amerika (Verenigde Staten (VS), United States of America (USA of US)) is een land in Noord-Amerika dat bestaat uit 50 staten en het federaal district Columbia. Twee van de vijftig staten (Alaska en Hawaï) grenzen niet aan de andere staten. De Verenigde Staten van Amerika grenst aan Canada en Mexico (de staat Alaskaenkel aan Canada). De hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika is Washington D.C.. Een aantal grote steden in de Verenigde Staten van Amerika zijn: New York, Los Angeles, Chicago, Houston, Boston, Atlanta, Las Vegas, San Fransisco, Phoenix en Detroit.

De Verenigde Staten van Amerika wordt gezien als het machtigste land op aarde. Het land staat bekend om heel veel zaken. Denk daarbij maar eens aan Route 66, Wallstreet, gele taxi’s, central park, Broadway, Hollywood, Coca Cola, Fastfood, legaal wapenbezit en de vele muzieksoorten. Het landschap van de Verenigde Staten van Amerika kent veel verschillen. Zo zijn er bergketens als de Rocky Mountains, rivieren zoals de Mississippi, grote grasvlaktes zoals de Great Plains, zoutvlaktes, woestijnvlaktes zoals Death Valley en vele kustlijnen. Het land kent ook vele Nationale parken waarvan Yellowstone de bekendste is. Enkele bekende bouwwerken in de Verenigde Staten van Amerika zijn het Witte Huis, de Big Apple, Empire state building, Mount Rushmore, het Pentagon, het Vrijheidsbeeld en het Washington Monument.

Beste reistijd
Juni, juli en augustus zijn de beste maanden om naar Noordwest-Amerika te reizen.
Mei, juni, september en oktober zijn de beste maanden om naar Noordoost-Amerika te reizen.
April, mei, juni, september en oktober zijn de beste maanden om naar West-Amerika te reizen.
September en oktober zijn de beste maanden om naar Midden-Amerika te reizen.
Maart en april zijn de beste maanden om naar Zuidoost-Amerika te reizen.
In deze maanden heeft u de meeste kans op aangename temperaturen. Bovendien vermijdt u het regen-, orkaan- en tornadoseizoen.

Weer en klimaat
De Verenigde Staten van Amerika kent verschillende klimaatzones. Het grootste gedeelte van het land heeft een landklimaat. Rondom Alaska komt een Poolklimaat voor, rondom Arizona een woestijnklimaat en rondom Florida en Hawaï een tropisch klimaat. De temperaturen verschillen dan ook erg per regio. Rondom de hoofdstad Washington D.C. liggen de temperaturen in de zomermaanden rond de 30 graden en tijdens de wintermaanden rond het vriespunt. In het zuidwesten kunnen de temperaturen oplopen tot 45 graden en in het noorden tegen de grens van Canada en in Alaska kunnen de temperaturen dalen tot -45 graden. In de Verenigde Staten van Amerika komen geregeld tornado’s voor.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.