...

Argentinië

Argentinië staat wel het meest bekend om zijn tango. Een dansstijl die zijn oorsprong vind in Argentinië. Argentinië is ook bekend om zijn rundvlees die groter en malser is dan waar ook ter wereld. Ook het voetbal is een van de drijfveren van Argentinië. Zo komen er veel goede voetballers uit Argentinië zoals Diego Maradona en Lionel Messi. Op het gebied van natuur heeft Argentinië een lange kustlijn met op sommige plaatsen zandstranden. In het water aan de kust van Argentinië komen veel bijzondere diersoorten voor, zoals: walvissen, zeeleeuwen, zeehonden, pinguïns en zeeolifanten. Landinwaarts vind je veel berggebieden en regenwouden. Het land kent wel 32 Nationale parken. Het land staat verder bekend als wintersportbestemming. U kunt er van juli tot oktober uitstekend aan wintersport doen zoals skiën en snowboarden. Daarnaast kunt u gletsjers bezichtigen. Verder kennen we Argentinië nog van Evita, Koninging Máxima en de mooie watervallen van Iguazu.

Beste reistijd

April, mei, september, oktober en november zijn de beste maanden om naar Noord- en Midden-Argentinië te reizen. U vermijdt hiermee de heetste periode en het massatoerisme. Januari, februari en december zijn de beste maanden om naar Zuid-Argentinië te reizen. In deze maanden vermijd u juist de koudste maanden.

Weer en klimaat

Vanwege de omvang van Argentinië kent het land vele klimaten. Daarnaast zijn de winter- en zomermaanden tegenovergesteld met die van Nederland. In de hoofdstad Buenos Aires bedraagt de maximumtemperatuur tijdens de warmste maanden ongeveer 28°C. De winters zijn er mild met temperaturen van rond de 10°C.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.