...

Belize

Belize is een land in de Caribische Zee Noord-Amerika dat grenst aan Mexico en Guatemala. Belize is het kleinste land van Midden-Amerika en daarnaast lid van het Britse Gemenebest. Belize bezit ook een groot aantal eilanden. De grootste eilanden zijn: Ambergris Caye, Caye Caulker en de Turneffe-eilanden. De hoofdstad van Belize is Belmopan. Een aantal grote steden in Belize zijn: Belize City, San Ignacio, Orange Walk en Dangriga.

De kusten van Belize staan bekend om de uitgestrekte koraalriffen waar het ideaal is om te duiken en te snorkelen. Er zijn prachtige witte stranden, helder blauw zeewater en palmbomen. In Belize zijn ook oerwouden, berggebieden, watervallen en prachtige natuurgebieden met exotische dieren. Belize kent ook nog een aantal bijzondere Maya tempels.

Beste reistijd

Februari, maart en april zijn de beste maanden om naar Belize te reizen. Ook al zijn de prijzen in deze maanden het hoogst, u vermijdt hiermee wel het langdurige regenseizoen met kans op orkanen.

 

Weer en klimaat

Belize heeft een subtropisch klimaat. De temperatuur aan de noordkust kan oplopen tot 35 graden in de zomer en minimaal tien graden in de winter. De gemiddelde temperatuur aan de kust is 20 graden. Het binnenland is heter met temperaturen die kunnen oplopen tot 40 graden.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.