...

Birma

Myanmar staat bekend als een religieus en arm land. Een groot deel van de bevolking leeft onder de armoedegrens. De voornaamste inkomstenbron voor de bevolking is landbouw (rijst. Maïs en suikerriet). Het meest gevolgde geloof in Myanmar is het boeddhisme. Je ziet in het land dan ook veel boeddhistische tempels, paleizen en beelden. Het landschap kenmerkt zich door regenwouden, berggebieden en bossen. In Myanmar komen ook nog veel diersoorten in het wild voor, zoals: olifanten, luipaarden, neushoorns, tijgers en apen. Daarnaast staat Myanmar bekend om de vele giftige slangen en de vele vlindersoorten. Myanmar staat verder bekend als een land met een strenge dictatuur. Dit heeft de laatste jaren geleid tot vele protesten en escalaties, waarbij ook vele slachtoffers vielen. Verder was Myanmar in 2008 wereldnieuws, omdat de cycloon Nargis over het land raasde en minstens 77.000 mensenlevens eiste.

Beste reistijd
Januari, februari, november en december zijn de beste maanden om naar Myanmar te reizen. Hiermee vermijdt u het langdurige regenseizoen en de bloedhete zomermaanden.

Weer en klimaat
Myanmar heeft een tropisch klimaat. Het klimaat van Myanmar kan het best in drie categorieën verdeeld worden:
– Het regenseizoen
Van juli tot september liggen de temperaturen rond de 25 graden. In de bergen iets koeler. Er komen in deze periode fikse regenbuien voor.
– Het koele seizoen (beste reisseizoen)
Van oktober tot februari liggen de temperaturen rond de 25 graden. In de bergen iets koeler
– Het hete seizoen
Van maart tot mei liggen de temperaturen rond de 30 tot 45 graden. In de bergen iets koeler.

Taal
Birmaans is de officiële taal in Myanmar. Daarnaast wordt er veel Engels gesproken.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.