...

Brazilië

Brazilië  is een land in Zuid-Amerika dat grenst aan Suriname, Guyana, Venezuela, Colombia, Peru, Bolivia, Paraguay, Argentinië en Uruguay. Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en tevens een van de grootste landen ter wereld. Circa 500 kilometer van de kust ligt de archipel Fernando de Noronha dat ook deel uitmaakt van Brazilië. De hoofdstad van Brazilië is Brasilia. Een aantal grote steden in Brazilië zijn: Rio de Janeiro, Salvador, São Paulo en Fortaleza.

Brazilië is een bergachtig land met als hoogste punt de Pico da Neblina in het Amazonegebied met een hoogte van bijna 3.000 meter. De kustlijn van Brazilië is circa 8.000 kilometer lang en bestaat grotendeels uit brede witte en goudbruine zandstranden. In het helderblauwe water rondom Brazilië kan men ideaal duiken en surfen. De Braziliaanse bevolking staat erom bekend een uitbundig volk te zijn. Dit is o.a. terug te zien in het zomercarnaval en het voetbal. Voetbal is tevens de bekendste sport in Brazilië. Helaas staat Brazilië ook bekend om het hoge criminaliteitscijfer, wapenbezit en sloppenwijken. In Brazilië bevind zich ook een groot deel van het Amazonegebied (het grootste regenwoud ter wereld). Door dit gebied stroomt ook de enagrootste rivier ter wereld de Amazone. De economie van Brazilië draait grotendeels op landbouw (o.a. koffie en citrusvruchten), mijnbouw (o.a. ijzererts, goud en diamanten), industrie- en de dienstensector.

Beste reistijd

Augustus, september, oktober, november en december zijn de beste maanden om naar Noord-Brazilië te reizen.

Mei, juni, juli en augustus zijn de beste maanden om naar Midden-Brazilië te reizen.

Mei, juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Zuid-Brazilië te reizen.

In bovenstaande maanden vermijdt u het regenseizoen.

 

Weer en klimaat

Brazilië bevindt zich grotendeels in de tropische zone. Het is in het grootste gedeelte van Brazilië bijna het hele jaar door mooi weer. Door de grote omvang van het land zijn er verschillende klimaten. Tijdens de winter liggen de temperaturen tussen de 10 graden in het zuiden en 28 graden in de tropische delen. In de zomer kan de temperatuur in heel Brazilië oplopen tot 40 graden.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.