...

Cambodja

Cambodja staat bekend om haar ongerepte natuur, de rijstvelden, de kleine dorpjes, de natuurparken en de badplaats Sihanoukville. Verder zijn er de vele tempels rondom Angkor, waaronder de grootste tempel ter wereld de “Angkor Wat” en de kleinere “Bayon” tempel. Veel van deze tempels zijn al zeer oud en bestaan bestaan voor het grootste deel uit begroeide ruïnes. De Cambodjaanse keuken staat vooral bekend om de vele visgerechten. De vis wordt veelal gevangen in het Tonlé Sap meer. Dit is een groot meer in het midden van Cambodja. Dit meer is ook voor de toerist een aanrader. Men kan bijvoorbeeld met een draagvleugelboot mee het meer over van Siem Reap naar Phnom Penh. Helaas staat Cambodja ook nog steeds bekend om de armoede. Een groot deel van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Dit is vooral terug te zien in de kleinere dorpjes.

Beste reistijd
Januari, februari, maart, april, november en december zijn de beste maanden om naar Cambodja te reizen. Hiermee vermijdt u het regenseizoen met kans op overstromingen.

Weer en klimaat
Cambodja heeft een tropisch klimaat. De temperatuur variëren van 10 tot 25 graden in de wintermaanden en 30 tot 40 graden in de zomermaanden. De gemiddelde jaartemperatuur ligt bij ongeveer 27 graden.

Taal
Khmer is de officiële taal in Cambodja. Daarnaast wordt er op kleinere schaal nog Chinees, Frans, Vietnamees en Engels gesproken.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.