...

Canada

Canada beslaat een groot gebied en daarnaast nog duizenden kleine en grotere eilandjes. Slechts 10% van dit gebied is daadwerkelijk bewoond. Het meest bekend staat Canada om zijn schone natuur. Er zijn legio aan nationale parken binnen de landsgrenzen van Canada. Enkele aanraders zijn: het Yoho National Park, het Kootenay National Park, het Pacific Rim National Park Reserve, het Muncho Lake Provincial Park, het Wells Gray Provincial Park, het Okanagan Valley en de Koningin Charlotte-eilanden. In deze natuurgebieden vind je veel verschillende natuurverschijnselen. Van witte bergtoppen (Rocky Mountains) tot sneeuwvlaktes, ijsvlaktes, watervallen, meren, regenwouden en dieren die in het wild leven zoals zwarte beren, herten en elanden. Canada is zowel voor de winter als voor de zomerliefhebber een aanrader. In Canada leven ook nog kleine groepen Eskimo’s (Inuit). Daarnaast zijn er nog enkele Indianenstammen te vinden op Vancouver eiland  (Vancouver Island).

Beste reistijd
Mei, juni, juli, augustus, september en oktober zijn de beste maanden om naar Canada te reizen. Hiermee vermijdt u de koude wintermaanden. Januari, februari en december zijn de beste maanden voor een wintersportvakantie.

Weer en klimaat
Canada valt door zijn grootte in vier verschillende klimaatzones. De oost- en westkust hebben een zeeklimaat. De westkust heeft een gematigd zeeklimaat. In het noordelijke deel van Canada heerst een poolklimaat. De rest van Canada heeft een landklimaat. Over het algemeen variëren de temperaturen gedurende het jaar tussen de -10 en 25 graden. Uitschieters richting de -30 en 35 graden komen ook voor.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.