...

Chili

Chili staat uiteraard het meest bekend om de Chilipeper, maar ook om zijn wijnen. Daarnaast staat Chili bekend om zijn vele verschillende landschappen. Dit komt omdat Chili een lang uitgestrekt land is (4300 km lang) en daardoor in meerdere klimaatzones ligt. Zo kan men in Chili duiken maar ook skiën. Chili heeft veel bergen die samen het Andesgebergte vormen. In het Noorden van het land vindt men woestijnen(Atacama) en in het Zuiden van het land vindt men gletsjers (Patagonië). Verder heeft Chili meerdere Nationale parken met vooral ongerepte natuur. Naast het vaste land van Chili heb je ook nog het Paaseiland wat zeer bekend is geworden door de kolossale Moai beelden die rondom het gehele eiland zijn te vinden.

Reisadvies
Actuele status: Waakzaamheid betrachten.
Meer informatie over dit reisadvies vindt u op Rijksoverheid.

Beste reistijd
Januari, februari, maart, november en december zijn de beste maanden om naar Chili te reizen. In deze maanden zijn de temperaturen het aangenaamst. Bovendien vermijdt u hiermee de maanden met de meeste regen- en sneeuwval.

Weer en klimaat
Chili kent veel verschillende klimaatzones. Zo komen in Chili de volgende klimaten voor: Woestijnklimaat, Hooggebergte klimaat, Mediterraan klimaat, Zeeklimaat, Steppeklimaat en het Subtropisch klimaat. De temperaturen verschillen dan ook enorm in Chili. In centraal Chili is het tijdens onze wintermaanden 15 tot 30 graden en tijdens onze zomermaanden 5 tot 15 graden. Aan de kustlijn (m.u.v. het zuidelijke deel) en op Paaseiland liggen de temperaturen het gehele jaar door rond de 20 graden.

Taal
Spaans is de officiële taal in Chili. Daarnaast wordt er op kleine schaal Duits, Kroatisch, Engels, Mapudungun en Rapa Nui gesproken.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.