...

China

China is qua inwoneraantal het grootste land ter wereld (1.338.612.968 inwoners). Qua oppervlakte is Rusland groter. Vanwege de grootte laat China op veel gebieden zijn sporen na. Zo is China de thuishaven van verschillende uitvindingen die werelwijd van grote waarde zijn. Voorbeelden hiervan zijn o.a. buskruit, de klok, papier en het kompas. China kent een rijke cultuur met eigen gebruiken. Zo hanteert China andere eetgewoontes, een eigen horoscoop en een kalender met o.a. een andere datum voor nieuwjaar. Op het gebied van natuur kent China veel variatie. China bestaat voor meer dan 35% uit bergen, waarvan de Mount Everest het bekendst is. Daarnaast zijn er ook stukken regenwoud en een grote woestijnvlakte (Gobe).

Het bekendste bouwwerk van China is de Chinese muur. Dit is een muur die 6.200 kilometer lang is. Deze muur beschermde vroeger het keizerrijk. De eerste delen van de muur stammen al uit 200 voor Christus. De muur is gebouwd door een circa een half miljoen arbeiders. Op dit moment zijn veel stukken van de muur verdwenen of onbegaanbaar. Andere nog wel begaanbare delen zijn vooral een trekpleister voor toeristen.

Beste reistijd
April, mei, september en oktober zijn de beste maanden om naar Noord- en Midden-China te reizen.
April en mei zijn de beste maanden om naar Oost-China te reizen.
Mei, juni en september zijn de beste maanden om naar Zuid-China te reizen.
Hiermee vermijdt u de koude winterperiode en de maanden met de meeste neerslag.

Weer en klimaat
China heeft verschillende klimaatzones. We verdelen voor de duidelijkheid China:
– Noord China (regio: Shandong, Hebei, Shanxi, Shaanxi, Ningxia, Binnen-Mongolië, Beijing, Liaoning, Jilin en Heilongjinang).
Noord China heeft zowel een land- als en woestijnklimaat met temperaturen in de winter van gemiddeld -15 tot 5 graden en in de zomer een gemiddelde van 20 tot 30 graden.

– Zuid China (regio: Sichuan, Hubei, Henan, Anhui, Jiangsu, Shanghai Shi, Zhejiang, Fujian, Jiangxi, Hunan, Guizhou, Yunnan, Guangxi, Guangdong, Hong Kong en Hainan). 
Zuid China heeft zowel een zee- als een tropisch klimaat met temperaturen in de winter van gemiddeld 5 tot 20 graden en in de zomer een gemiddelde van 30 tot 40 graden.

– West China (regio: Xinjiang, Gansu, Qinghai en Tibet). 
West China heeft een zowel een woestijn- als een hooggebergteklimaat met temperaturen in de winter van gemiddeld 0 tot -15 graden en in de zomer een gemiddelde van 25 tot 40 graden.

Taal
In China worden meerdere talen gesproken. De meest gesproken taal is het Mandarijn Chinees. Daarnaast wordt er op lokale schaal Kantonees, Wu en Hakka gesproken. In China komen verder nog veel verschillende dialecten voor.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.