...

Cyprus

Cyprus is gelegen op het gelijknamige eiland Cyprus in de Middellandse Zee. Cyprus behoort geografisch gezien tot Azië). Op politiek gebied wordt Cyprus tot Europa gerekend. Cyprus is sinds 2004 lid van de Europese Unie. Op het eiland Cyprus bevinden zich nog twee gebieden die geen deel uitmaken van Cyprus. Dit zijn de Turkse Republiek Noord-Cyprus en “Akrotiri en Dhekelia” (overzeese militaire basis van het Verenigd Koninkrijk). De hoofdstad van Cyprus is Nicosia. Een aantal grote steden op Cyprus zijn: Limasol, Larnaca en Paphos.

Cyprus staat bekend om de wijngaarden, velden met eeuwenoude olijfbomen en de bloemenpracht (circa 1800 soorten). Verder staat het land bekend om de prachtige stranden, ruïnes, mozaïken en de vele bergen. Aan de stranden kun je perfect zonnen, duiken en watersporten beoefenen. De duiksport is vooral gebaseerd op wrak- en grotduiken. Op heel het Cypriotische eiland zijn tegenwoordig veel luxe hotels te vinden.

Beste reistijd
April, mei, september en oktober zijn de beste maanden om naar Cyprus te reizen. U vermijdt hiermee de relatief koude winterperiode en de hete zomerperiode.

Weer en klimaat
Cyprus heeft een mediterraan klimaat. De temperaturen liggen in de zomermaanden rond de 25 tot 30 graden en in de wintermaanden rond de 15 tot 20 graden.

Taal
Grieks en Turks zijn de officiële talen op Cyprus. Daarnaast wordt er veel Engels gesproken.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.