...

Egypte

Egypte (Egypt) is een land dat grotendeels in Afrika ligt. Enkel het Egyptische schiereiland Sinaï ligt in Azië. In de Arabische wereld staat Egypte bekend onder de naam Misr. Egypte grenst aan IsraëlSoedan en Libië. De hoofdstad van Egypte is Caïro. Een aantal grote steden in Egypte zijn: Alexandria, Al Jīzah, Suez en Luxor.

Egypte heeft een zeer lange geschiedenis. Iedereen kent wel de woestijnvlaktes, piramides, hiëroglyfen (beeldschrift), ruïnes en koningsgraven (o.a. Toetanchamon en Ramses) die in Egypte voorkomen. Van vroeger uit heeft het de handelsstatus meegekregen en dat maakt het land nog steeds waar met de vele bazaars. Overal zijn winkeltjes, markten en straatverkopers. Verder is het land bekend om zijn specerijen, mooie stranden en de langste rivier van de wereld, de Nijl. Ook om te duiken is het een ideale bestemming.

Beste reistijd
April, mei, september en oktober zijn de beste maanden om naar Noord-Egypte te reizen.
Januari, februari en december zijn de beste maanden om naar Zuid-Egypte te reizen.
In deze maanden heeft u over het algemeen de aangenaamste temperaturen.

Weer en klimaat
Het Egyptisch klimaat is een woestijnklimaat. Overdag is het er ontzettend heet, terwijl het ‘s avonds erg afkoelt.
In de zomer schommelen de temperaturen gedurende de dag tussen de 15 graden in de avond tot 45 graden overdag. In de winter schommelt de temperatuur gedurende de gehele dag rond de 20 graden. Het land kent maar ongeveer 20 regendagen per jaar.

Taal
Arabisch is de officiële taal in Egypte. Verder wordt er nog Egyptisch en Soedanees gesproken.
Als handelstaal wordt er veel Engels en Frans gesproken.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.