...

Equador

Ecuador is een land in Zuid-Amerika dat grenst aan Colombia en Peru. De naam Ecuador komt van het Spaanse woord evenaar (deze loopt dwars door Ecuador). De hoofdstad van Ecuador is Quito. Een aantal grote steden in Ecuador zijn: Ambato, Cuenca en Guayaquil. Ecuador bezit ook de Galapagos Eilanden, die ongeveer 1000 kilometer verwijderd liggen van Ecuador. De bekendste eilanden van de Galapagos Eilanden zijn: Isabela, Santa Cruz, Fernandina en San Cristóbal. Ecuador staat bekend om de Inca ruïne, het Amazonegebied, het Andesgebergte en de vele (actieve) vulkanen. Je vindt rondom de actieve vulkanen ook verschillende warmwaterbronnen die onder de toeristen erg geliefd zijn. Er zijn in Ecuador verschillende Nationale parken te vinden. Verder is het een land van armoede en van de vele kleine en grotere traditionele markten. De Galapagos Eilanden zijn zeer geschikt om te duiken en snorkelen. Je vindt er enorme scholen hamerhaaien, galapagoshaaien, walvishaaien, zeeschildpadden, zeeleeuwen, zeeleguanen, dolfijnen en ontelbare tropische vissen.

Beste reistijd

Juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Ecuador te reizen. Hiermee vermijdt u het langdurige regenseizoen en heeft u daarmaast de meeste kans op aangename temperaturen.

 

Weer en klimaat

Ecuador heeft meerdere klimaatzones. In de hoger gelegen gebieden liggen de temperaturen tussen de 5 en 20 graden. In de lager gelegen gebieden liggen de temperaturen rond de 30 graden. Op de Galapagoseilanden liggen de temperaturen tussen de 20 en 30 graden.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.