...

Finland

Finland (Suomi) is een land in Europa dat grenst aan RuslandNoorwegen en Zweden. In de Botnische Golf tussen Zweden en Finland ligt Åland, een autonome regio van Finland. Het noordelijke deel van Finland valt tevens onder de regio Lapland. De hoofdstad van Finland is Helsinki, waar het grootste deel van de bevolking woont. Een aantal grote steden in Finland zijn: Espoo, Tampere en Turku.

Finland staat bekend om o.a. zijn vele meren (in totaal circa 188.000) en het gebruik van de sauna. In Finland zijn ongeveer 3,7 miljoen sauna’s te vinden. In het noorden van Finland ligt Lapland. Dit is een gebied dat een deel van het noorden van Finland, Zweden, Noorwegen en Rusland beslaat. Het staat bekend als sneeuwlandschap waar je uitstekend aan wintersport kan doen. Ook wordt hier veel gebruik gemaakt van de hondenslee. Er ligt maar liefst 200 dagen sneeuw in dit gebied! Verder kent Finland vele Nationale parken waar vooral veel wandelaars op af komen.

Beste reistijd
Juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Finland te reizen. In deze maanden heeft u de minste kans op neerslag en de meeste kans op mooi weer. Februari en maart zijn de beste maanden voor een wintersport- of sneeuwvakantie naar Finland.

Weer en klimaat
Finland heeft een landklimaat met neerslag in alle maanden. In de zomer is het weer net iets minder warm dan in Nederland. In de wintermaanden valt er vooral in het noorden veel sneeuw die lang kan blijven liggen. De temperaturen in het noorden kunnen door de weinige zonuren onder de -30 graden zakken.

Taal
Fins en het Zweeds zijn beide een officiële taal in Finland.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.