...

Gambia

Gambia, officieel de Republiek Gambia, is een land in Afrika dat grenst aan Senegal en de Atlantische Oceaan. Het land bestaat uit een tamelijk smalle strook langs de Gambia-rivier. Gambia is zo’n 250 kilometer lang en slechts enige tientallen kilometers breed.

Gambia heeft aan bezienswaardigheden: cultuur, natuur en mooie zandstranden. In het binnenland van Gambia vindt u verschillende nationale parken, Afrikaanse dorpjes en de Gambia rivier. Aan de kust vindt u Tanji. Hier treft u vele kleurrijke vissersbootjes (piroques) aan op het strand, mits ze niet worden gebruikt voor de dagelijkse visvangst. Erg leuk is het om in de namiddag de terugkomst van de vissers te aanschouwen. De grootste stad van Gambia is Serrekunda. Er wonen naar schatting 300.000 mensen en het is de handelsstad van het land. Hier is een grote markt, waar van alles wordt verkocht. Bij de Batik markt ziet u hoe men de zo speciale batik printen op de doeken maakt en kunt u tevens vele soorten batikkleden kopen. In Kiang West National Park vindt u vele kleurrijke vogelsoorten en andere diersoorten zoals antilopen, wilde varkens en apen. In het park zijn bijna alle vormen van natuur die in Gambia voorkomen te zien, zoals mangroven, zoutvlakten, savanne en ondoordringbare bosrijke gebieden. In het binnenland ten noorden van de Gambia rivier treft u Juffureh, de geboorteplaats van de beroemde slaaf Kunta Kinteh. Hier wonen nog steeds de nakomelingen van Kunta Kinteh.

Gambia heeft een subtropisch klimaat met een droog en een nat seizoen. Het droge seizoen duurt van ongeveer half oktober tot ongeveer half juni. Het komt vaak voor dat er dan in deze periode echt geen druppel regen valt. Maart tot en met mei zijn de zonnigste maanden, met gemiddeld tien uur zon per dag. De natte periode duurt van ongeveer half juni tot half oktober. Juli, augustus en september zijn de natste maanden in Gambia. De helft van alle regen valt in augustus. Het regent in de natte periode lang niet altijd en valt meestal in buien, ‘s nachts en ‘s morgens. De hoogste luchtvochtigheid, tot wel 95%, wordt in augustus gemeten. De watertemperatuur van de Atlantische Oceaan varieert van 20 tot 27°C.

 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.