...

Indonesië

Indonesië staat bekend om zijn keuken met o.a. de rijsttafel, Nasi Goreng en satégerechten. Veel gerechten zijn gebaseerd op rijst en daarom kom je in Indonesië ook veel rijstvelden tegen. Indonesië heeft veel te bieden op het gebied van flora en fauna. Er zijn veel Nationale parken verspreid over Indonesië waar je o.a. 129 actieve vulkanen kan vinden. Er komen ook veel dieren in het wild voor zoals apen, neushoorns, zebra’s en olifanten. De verschillende eilanden van Indonesië hebben stuk voor stuk een prachtige kustlijn met witte stranden, palmbomen en helderblauw water. Met bootjes kun je naar diverse eilandjes varen. Het water is ook ideaal om te duiken, snorkelen, surfen en raften. Er zijn diverse duikfaciliteiten zoals duikscholen en duikbootjes. Je kunt duiken naar o.a. grotten, koraalriffen, scheepswrakken en kleurrijke vissen. Een ritje met de Riksja is een aanrader als je in Indonesië bent. In 2004 was Indonesië wereldnieuws toen een tsunami circa 237.000 mensenlevens kostte.

Gedeelde eilanden van Indonesië:
– Borneo bestaat uit het Indonesische Kalimantan en de landen Brunei en Maleisië.
– Nieuw-Guinea bestaat uit het Indonesische Papoea en het land Papoea-Nieuw-Guinea.
– Timor bestaat uit het Indonesische West-Timor en het land Oost-Timor.

Beste reistijd
Juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Indonesië te reizen. Hiermee vermijdt u de maanden met de meeste kans op neerslag.

Weer en klimaat
Indonesië heeft een tropisch regenwoudklimaat. Het hele jaar door liggen de temperaturen tussen de 25 en 35 graden. Indonesië heeft regelmatig te maken met natuurrampen zoals overstromingen, tsunami’s, aardbevingen en vulkaanuitbarstingen.

Taal
Indonesisch is de officiële taal in Indonesië. Daarnaast worden er in het land circa 750 lokale talen gesproken zoals: Javaans, Nederlands, Soendanees, Maleis, Balinees, Mandarijn, Arabisch, Portugees en Kantonees.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.