...

Israël

Israël staat bekend om de heilige stad Jeruzalem met o.a. de Klaagmuur, de woestijn, de eeuwig durende strijd en terreur, de moderne stad Tel Aviv en de mooie stranden waar je kunt zonnen, zwemmen, windsurfen, zeilen, waterskiën en duiken. Je kunt in Israël veel historische gebouwen tegen komen zoals tempels en kerken. Israël ligt ook aan de dode zee. Deze zee staat bekend om zijn hoge zoutgehalte waardoor je blijft drijven. Israël heeft ook diverse Nationale parken (Natuurreservaten) waar je o.a. watervallen kunt vinden. In Israël leeft ongeveer 35% van de totale joodse bevolking.

Beste reistijd
Maart, april, mei en oktober zijn de beste maanden voor een rondreis in Israël. Voor een strandvakantie kunt u het gehele jaar terecht.

Weer en klimaat
Israël kent zowel een woestijnklimaat als een mediterraan klimaat. In de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 25 tot 40 graden. In de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 10 tot 20 graden. In de bergen liggen de temperaturen lager en kan het in de winter sneeuwen.

Taal
Hebreeuws en Arabisch zijn beide een officiële taal in Israël. Daarnaast wordt er o.a. Jiddisch en Engels gesproken.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.