...

Laos

Laos staat bekend om de prachtige ongerepte natuur. Je vindt in het hele land bergen, watervallen, regenwouden, rivieren en een scala aan wilde diersoorten, zoals de olifant, tijger, luipaard, beer en verschillende slangsoorten. Ook vind je op grote schaal papavervelden voor de winning van opium. In Laos staat de Boeddha centraal. Je ziet dit terug in de vele tempels en beelden die het land kent. Je ziet het Boeddhisme ook terug bij de monniken die gekleed zijn in een oranje gewaad. In het zuiden van het land vind je ook een heus Buddha Park (Xieng Khuan) waar tientallen Boeddha beelden staan. Laos staat verder bekend om de Mekong rivier die het land doorkruist. In het zuiden van het land staat de rivier bekend om de 4000 eilandjes en de stroomversnellingen. In Laos zijn ook nog sporen te vinden van de Vietnamoorlog.

Beste reistijd
Januari, november en december zijn de beste maanden om naar Laos te reizen. Hiermee vermijdt u het regenseizoen en de heetste maanden.

Weer en klimaat
Laos heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen het hele jaar door tussen de 25 en 40 graden. Hoger in de berggebieden liggen de temperaturen circa 5 graden lager.

Taal
Laotiaans (Lao) is de officiële taal in Laos.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.