...

Letland

Letland staat bekend om zijn lange historie. Door het hele land vind je oude kastelen en kerken uit verschillende tijdperken. De eerste bewoners waren er al in 9000 voor Christus. Het land heeft ook gediend als doorgangsroute voor de Vikingen en het land is meerdere malen bezet geweest door Duitsland en Rusland. Je ziet nog steeds Duitse en Russische invloeden terug in bijvoorbeeld oude Duitse gebouwen en de Russisch sprekende inwoners. Het land heeft ook een lange kustlijn die bestaat uit zandstranden, duinen en rotsformaties. Letland bestaat voor wel 40% uit ongerepte natuur wat veelal bezet wordt door naaldbossen. Letland heeft verder 4 Nationale parken, 24 natuurparken en vele natuurreservaten. Ook heeft Letland de breedste waterval van Europa. Deze waterval (Ventas Rumba) is circa 250 meter breed en ligt bij het stadje Kuldiga. In de wintermaanden is Letland een ideale wintersportbestemming.

Beste reistijd
Juni, juli en augustus zijn de beste maanden om naar Letland te reizen. Dit zijn de warmste maanden van het jaar met aangename temperaturen van circa 20 graden.

Weer en klimaat
Letland heeft een gematigd zeeklimaat. Inde wintermaanden liggen de temperaturen rond de 0 tot -10 graden en in de zomermaanden rond de 20 graden.

Taal
Lets is de officiële taal in Letland.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.