...

Macedonie

Macedonië staat bekend om de lange en rijke geschiedenis. In het land zijn ongeveer 1000 kerken en kloosters te vinden waarvan 365 kerken in de stad Ohrid. Deze stad heeft voor elke dag van het jaar een kerk gebouwd. De gemiddelde hoogte van Macedonië is circa 850 meter. Het hoogste punt is 2754 meter (Golem Korab). Het landschap kenmerkt zich veelal door bergen, graslanden, meren en bossen. In Macedonië zijn tevens 346 grotten die veelal moeilijk toegankelijk zijn. In de wintermaanden kan men bij de grens met Griekenland wintersporten beoefenen.

Beste reistijd
Mei, juni en september zijn de beste maanden om naar Macedonië te reizen. Hiermee vermijdt u de koude winterperiode en de hete zomerperiode. December, januari en februari zijn de beste maanden voor een wintersportvakantie naar Macedonië.

Weer en klimaat
Macedonië heeft meerdere klimaatzones. In de wintermaanden liggen de temperaturen rond de -5 tot 5 graden en in de zomermaanden rond de 20 tot 35 graden. Macedonië kan door de ligging soms getroffen worden door aardbevingen.

Taal
Macedonisch is de officiële taal in Macedonië. Daarnaast wordt er lokaal Albanees, Servisch, Turks en Romani gesproken.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.