...

Marokko

Marokko komt steeds meer op de kaart als toeristische bestemming. Het land bied circa 300 dagen per jaar zon en bezit zowel badplaatsen als culturele steden en een grote variëteit aan natuurschoon. De kustlijn bestaat uit mooie witte stranden waar je ideaal aan watersport kan doen, zoals duiken. In het binnenland zijn diverse berggebieden waar je ideaal kunt wandelen en klimmen. Het hoogste punt in het land is 4156 meter hoog. Het grootste deel van Marokko wordt bedekt door woestijnvlaktes waar nauwelijks leven voorkomt. In de wintermaanden kan men in de bergen van Marokko uitstekend aan wintersport doen. Marokko staat verder bekend om de vele markten die het land kent.

Beste reistijd
April, mei, augustus en september zijn de beste maanden om naar Marokko te reizen. Hiermee vermijdt u de milde winterperiode en de hete zomerperiode.

Weer en klimaat
Marokko heeft zowel een woestijnklimaat als een mediterraan klimaat. In de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 30 tot 40 graden en in de wintermaanden rond de 20 graden. In de hoger gelegen gebieden kunnen de temperaturen in de wintermaanden dalen tot -15 graden.

Taal
Arabisch en Berbers zijn beide een officiële taal in Marokko. Daarnaast wordt er veel Frans en Spaans gesproken.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.