...

Noorwegen

Noorwegen (Norway, Norge) is een land in Europa dat grenst aan ZwedenFinland enRusland. Het noordelijke deel van Noorwegen valt onder de regio Lapland. De hoofdstad van Noorwegen is Oslo. Een aantal grote steden in Noorwegen zijn: Bergen, Trondheim, Stavanger, Drammen en Fredrikstad.

Noorwegen staat bekend om de Vikingtijd, de gletsjers, de middernachtzon en de wintersport. Het land kent veel toerisme dat vooral naar het ijzige noorden trekt. De economie van het land draait grotendeels op olie- en gaswinning, visserij en houtkap. Ongeveer 25% van het landschap bestaat uit bossen. Er zijn verschillende Nationale parken te vinden verspreid over het land. In het noorden zijn naast de middernachtzon en gletsjers ook rotstekeningen en een heus ijshotel te vinden. Ook op dierengebied is er veel te ontdekken. Zo komen er o.a. walvissen, elanden, wolven en bruine beren voor.

Beste reistijd
Mei, juni, juli en augustus zijn de beste maanden om naar Midden- en Zuid-Noorwegen te reizen.
Juni, juli en augustus zijn de beste maanden om naar Noord-Noorwegen te reizen.
In deze maanden heeft u de aangenaamste temperaturen.
Voor een wintersportvakantie naar Noord-Noorwegen zijn februari en maart de beste maanden.

Weer en klimaat
Noorwegen heeft zowel een land- als een zeeklimaat. In de hoger gelegen gebieden liggen de temperaturen het hele jaar door rond het vriespunt. In de rest van het land liggen de temperaturen in de zomermaanden rond de 15 tot 25 graden en in de wintermaanden rond de 0 tot -15 graden. Op sommige plaatsen kunnen de temperaturen vanwege de ligging in het arctisch gebied dalen tot maar liefst -40 graden.

Taal
Noors is de officiële taal in Noorwegen. Daarnaast wordt er Samisch en Kveens gesproken.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.