...

Panama

Panama staat het meest bekend om het Panamakanaal. Dit is een 81 kilometer lang kanaal dat het land in tweeën verdeeld. Zodoende kan het scheepsverkeer een korte route nemen van de Caribische Zee naar de Grote Oceaan of andersom. Verder staat het land bekend om zijn flora en fauna. Er zijn berggebieden, regenwouden, Nationale parken, mangrovebossen en circa 360 kleine eilandjes (op sommige leven nog primitieve stammen). Daarnaast bezit het een prachtige kustlijn met witte zandstranden en helderblauw water waar je ideaal kan duiken en snorkelen naar kleurrijke vissen en koraalriffen. Op het gebied van dieren leven er in Panama o.a. jaguars, apen, krokodillen, walvissen, dolfijnen en circa 1.000 vogelsoorten.

Beste reistijd
Januari, februari, maart, april en december zijn de beste maanden om naar Panama te reizen. Hiermee vermijdt u het langdurige regenseizoen.

Weer en klimaat
Panama heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen het hele jaar door rond de 20 tot 35 graden. In de bergen liggen de temperaturen rond de 10 tot 20 graden.

Taal
Spaans is de officiële taal in Panama. Daarnaast worden er door de verschillende gemeenschappen lokale talen gesproken

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.