...

Kreta

Reisverslag van Jannie Kuik,

Kreta augustus 2011

 

Vanaf Groningen met Transavia vertrokken naar Heraklion, de luchthaven op Kreta.

Vertrekken vanaf Groningen is zo heerlijk ontspannen. Binnen het uur ben je vanaf Coevorden in Eelde en de parkeerplaats ligt bijna op de landingsbaan.

Op de luchthaven van Heraklion werden we opgewacht door onze hostess en per bus naar het dorpje Koutouloufari gebracht. De straatjes zijn hier zo smal dat we het laatste stukje moesten lopen omdat de bus er niet door kon.

 

De volgende dag werd onze huurauto, die we in Nederland al gehuurd hadden, afgeleverd bij het appartment. Met dit autotootje zijn we bijna alle dagen op pad geweest.

 

Eerst een dag naar Rethymnon geweest, hier hebben we het oude fort bezocht. De oude stad Rethymnon bestaat uit een wirwar van straten en steegjes waar gezellige restaurantjes en leuke Griekse winkeltjes zijn. Bij een leuk restaurant heerlijk liggen chillen onder het genot van een ice-koffie.

 

Met de auto zijn we ook verschillende dagen naar het brede zandstand van Malia geweest. Het water loopt langzaam af zodat deze bestemming ook goed geschikt is voor kleine kinderen. Op het strand zijn overal ligbedden en parasols te huur.

 

We zijn nog een dag naar de Lasithihoogvlaktes gereden. Via het traditionele stadje Mochos rijdt je naar Krasi, onderweg kom je de bekende windmolentjes tegen. De Diktrigrot is ook zeker het bezoeken waard maar het is wel een hele klim om er te komen. Pff daar krijg je het wel warm van.

Tijdens het rondrijden kom je door diverse Griekse dorpjes waar de plaatselijke bevolking zich soms nog per ezel vervoerd. De plaatselijke bevolking is hier overal zo vriendelijke en goedlachs dat je echt het vakantiegevoel hebt.

 

In het noordoosten van Kreta ligt de toeristenplaats Aghios Nicolaos. Deze plaats staat bekend om haar zoetwatermeer dat in verbinding staat met de zee. Aan het meer vind je diverse restaurants en winkeltjes. Vanuit Aghios Nicolaos kun je per boot ook naar het eiland Spinalonga.

 

Vlakbij Chersonissos is een groot aquapark met diverse “enge” glijbanen. De kinderen vonden dit geweldig, ik iets minder.

 

Zo is er dus voor ieder wat wils te beleven op het eiland Kreta.

 

Terug in Groningen de auto opgehaald en weer naar Coevorden gereden.

 

 

 

 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.