...

Costa del Sol

Costa del Sol 2010

 

Vanaf de luchthaven Malaga zijn we naar het plaatsje Almunecar gereden. Deze toeristenplaats ligt ten oosten van de luchthaven en is niet echt bekend bij de Nederlanders. We hebben deze vakantie dan ook bijna geen Nederlands gehoord.

De Costa del Sol is een provincie van Spanje waar ontzettend veel dingen te doen zijn.

Het rijden in de huurauto, die bij het verblijf was inbegrepen omdat er geen transfer van de luchthaven naar het hotel was, is prima te doen. De snelwegen zijn breed en erg druk is het er niet. Ook de wegen naar de kleinere bergdorpjes zijn goed te doen.

Natuurlijk mag een bezoek aan het Alhambra niet ontbreken. Aangeraden wordt om de entreekaarten in Nederland al aan te schaffen. Wij hebben dit ter plaatse gedaan omdat we er zo vroeg waren gaf dit geen probleem. Als je later op de dag komt loop je grote kans dat je er niet in komt omdat er maar een bepaald aantal mensen per dag deze middeleeuwse stad mag bezoeken.

De indrukwekkende paleizen zijn prachtig. De architectuur en decoratie vind je terug in en op de zuilen, vloeren en plafonds. Je valt van de ene verbazing in de andere.

Vanaf de snelweg zie je de uitlopers van de Sierra Nevada met de bergtoppen bedekt met eeuwige sneeuw.

Het bezoeken van de stad Malaga mocht niet ontbreken en dus hebben we, heel toeristisch, deze stad per koets verkend. In het historisch centrum zijn veel bezienswaardigheden zoals musea en kerken. De Spanjaarden waren druk bezig om de haven en boulevard te vernieuwen. Als deze klaar zijn kun je hier heerlijk flaneren.

Verder zijn we nog een dag met de auto naar de bergdorpjes tussen Almunecar en Malaga gereden. In de buurt van het Moorse dorp Frigiliana ontdekten we een piepklein kerkje dat er van de buitenkant erg aftands uitzag maar van de binnenkant was bijna alles met bladgoud bedekt. De fresco’s waren werkelijk prachtig. Het witte dorpje Frigiliana ligt op een heuvel en de smalle, steile straatjes bieden de mooiste uitzichten op het dorp en in de verte de zee.

Een bezoek aan de plaats Nerja mag niet ontbreken. Nerja staat bekend om haar Balcon de Europa. Vanaf dit punt kun je eindeloos over zee kijken. Als je toch in de buurt bent moet je eigenlijk ook een bezoek aan de grotten brengen.

Langs de gehele kust zijn er genoeg restaurantjes en winkeltjes te vinden.

Aan de Costa del Sol is er dus van alles te doen dus ook als je niet alleen aan het strand wilt liggen kun je je hier prima vermaken. Een echte aanrader dus.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.