...

Egypte

Studiereis Egypte – Jannie Kuik & Janny Bisschop

              foto jurk 056

Op maandagochtend hebben we ons verzameld op de luchthaven van Dusseldorf om van daaruit te vliegen naar Hurghada. Met de transfer naar hotel Arabia Azur Resort gebracht. Genoten van een heerlijk diner. Omdat we de volgende dag een quad safari gingen maken werd ons aangeraden om iets op ons hoofd te hebben tegen de zon. Janny en ik moesten daarom “de stad” in om nog een zwart/rood /wit geblokte sjaal te kopen. Op loopafstand van het hotel zijn diverse winkeltjes. We kregen veel mannelijke aanspraak maar we hebben ons geen moment onveilig gevoeld.

Dinsdag was het dan zover na een vroeg ontbijt gingen we in 8 persoons busjes op weg naar de woestijn. De chauffeurs kennen de weg op hun duimpje en dat was te merken. Midden in de woestijn stonden quads voor ons klaar. We moesten laten zien hoe we met zo’n ding om konden gaan en werden daarna in 2 groepen verdeeld. Ik als sneldheidsheld op sokken kwam, hoe kan het ook anders in de “schildpadden” groep. Collega Janny weet het gaspedaal altijd goed te vinden en mocht daarom bij de snelheidsduivels. Na een rit van ongeveer een half uur waren we weer bij het begin en per busje werden we nu naar het lunchadres bij nomaden gebracht. In de schaduw van de tenten hebben we genoten van plaatselijke lekkernijen. Voor wie wilde stond er nog een tochtje op een kameel op het programma.

IMG_0307IMG_0311

De middag werd besteed aan het bezoeken van hotels.

De volgende dag hebben we een boottocht aangeboden gekregen en in de Rode Zee hebben we vele dolfijnen gespot.

IMG_0349

Egypte staat bekend als duikparadijs en werkelijk waar de koraalriffen zijn prachtig. Wij hebben er gesnorkeld en de wereld onder water is echt een must om te bekijken.

’s Avonds zijn we naar Sheraton Boulevard geweest, luxe winkels, terrassen, barretjes.

De laatste dag naar de plaats El Gouna. Met een lagune boot zijn we door het Venetie van Egypte gevaren. In het stadje zelf zijn ook voldoende winkeltjes en restaurantjes om je te vermaken.Aan het eind van de dag zijn we weer terug gevlogen naar Dusseldorf.

Zelfs op de luchthaven in Hurghada kennen ze MONDIAL.

IMG_0401

Al met al een zeer ontspannende en geweldig leerzame studiereis.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.