...

Mexico

Studiereis Mexico – Jannie Kuik

In verband met de tropische storm Gustav vertrokken wij een dag later naar Cancun. De vlucht met Arkefly was prima en bij aankomst werden wij ontvangen door de reisleiding van Holland International. Na een heerlijk diner gingen wij naar hotel Riu Caribe voor de overnachting.

2de dag werd helemaal besteed aan hotel bezoeken in Cancun o.a.  4 hotels van de Riu-keten. Deze hotels zijn allemaal zeer goed maar hotel The Royal Cancun is echt een super hotel.

De meeste hotels liggen aan het prachtige witte strand. Geweldig. Voor uitgaan en shoppen in de malls ben je in Cancun op de juiste plek. Amerikaanse toeristen zijn zeer belangrijk voor Cancun.

De volgende dag vertrokken we al vroeg naar Chichen Itza, dit is een van de grootste en best uitgegraven archeologische vindplaatsen van het schiereiland Yucatan. Het belangrijkste bouwwerk is natuurlijk de Tempel van de 1000 zuilen. Helaas mag je de tempel niet meer beklimmen. Deze excursie is zeer zeker de moeite waard.

mexico

In de loop van de middag waren we terug in hotel RIU Palace Riviera Maya.  Na een kleine opfrisbeurt zijn we Playa del Carmen onveilig gaan maken. Playa del Carmen is een authentieke plaats maar in de loop van de jaren erg toeristisch geworden. Vanuit de Riu hotels is het ca. 3 kilometer naar het centrum, 5th Avenue is DE winkelstraat. Ook hier kun je stappen tot diep in de nacht en rollen de dollars je portemonnee uit.  Natuurlijk een Mexicaanse kerstbal voor mijn kerstballen verzameling gescoord.

De laatste dag van de studiereis was de klapper want we mochten zwemmen met dolfijnen. Wat een belevenis!! Na een introductiefilm en de nodige mondelinge uitleg ging het dan gebeuren. We werden in kleine groepjes verdeeld en kregen per groep een dolfijn “aangewezen”. De dolfijnen maakten de mooiste salto’s en ik kreeg een zoen!  Als afsluiter kregen we nog de spectaculaire footpush. Een ervaring om nooit te vergeten.

471318_269359426481752_890557278_o[1]

Hierna nog een paar hotels bezocht, waaronder El Dorado Royale in Riviera Maya. Deze sprong er echt uit qua luxe. Het is een geweldig complex en sommige kamers hebben een swim-up. Aals je iets bijzonders zoekt is dit een echte aanrader.

Per bus weer naar de luchthaven gebracht en met een tussenstop op Cuba de volgende dag geland op Schiphol.

Al met al een drukke maar zeer leuke studiereis

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.