...

Rusland

Rusland is het grootste land ter wereld. Het land kent een lange historie. Dit is terug te zien in oude stadjes, historische gebouwen, forten en kerken. Het landschap van Rusland is veelal vlak maar heeft ook diverse berggebieden en zelfs woestijngebied. Verder heeft het vele rivieren, een lange kustlijn en circa 140 beschermde natuurgebieden.

In de wintermaanden kan men in Rusland ook aan wintersport doen. Verder staat Rusland bekend om de ruimtevaart, theater, opera, wodka en bontmutsen. En grote trekpleister is het rode plein in het centrum van Moskou. Dit is een groot plein waar diverse kathedralen, paleizen en musea staan. Voor de kust van Rusland ligt de bekendste Russische archipel Nova Zembla. Bijna de gehele archipel is aangewezen als Nationaal park. Het gebied bestaat veelal uit bergformaties en gletsjers. Verder staat deze archipel bekend om het Nova Zembla-effect. Je ziet er de zonsopkomst al eerder opkomen voordat dit astronomisch gesproken zou kunnen. Dit komt tot stand door luchtspiegeling.

Beste reistijd

Mei, juni, Juli en augustus zijn de beste maanden om naar Noord- en Midwest-Rusland te reizen.
Mei, juni en september zijn de beste maanden om naar Centraal-Rusland te reizen.
Januari, februari, november en december zijn de beste maanden om naar Zuid-Rusland te reizen.
Juni, Juli en augustus zijn de beste maanden om naar Oost-Rusland te reizen.

Hiermee vermijdt u de maanden met hoge of juist lage temperaturen.

Weer en klimaat
Rusland heeft een landklimaat. Tijdens de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 20 tot 30 graden. Tijdens de wintermaanden liggen de temperaturen rond het vriespunt, met veel winterse neerslag. In het noorden en noordoosten van Rusland kunnen de temperaturen zakken tot wel -50 graden. Het zuiden van Rusland is een uitzondering met temperaturen van rond de 30 graden het hele jaar door.

Taal
Russisch is de officiële taal in Rusland. Daarnaast worden er in Rusland verschillende andere talen gesproken waaronder Engels, Tataars, Basjkiers, Oekraïens en Tsjoevasjisch.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.