...

Sardinië

Sardinië kende al bewoning in de prehistorie. Dit is nog terug te zien middels verschillende monumenten. Door de jaren heen hebben veel verschillende culturen hun sporen achter gelaten op het eiland. Sardinië staat ook bekend om zijn indrukwekkende natuur. Er zijn circa 9 nationale parken. De kustlijn is een afwisseling tussen rotspartijen, zandstranden, kiezelstranden en baaitjes. Rondom Sardinië liggen vele rotsachtige eilandjes die veelal onbewoond zijn. Het water rondom het eiland is zeer helder van kleur en leent zich uitstekend voor vele watersporten waarvan duiken het beste voorbeeld is. Er zijn o.a. onderwatergrotten, scheepswrakken en vele kleurrijke koraalriffen. Het binnenland is ideaal voor wandelaars.

Beste reistijd
Mei, juni en september zijn de beste maanden om naar Sardinië te reizen. In deze maanden heeft u de meest aangename temperaturen en vermijdt u bovendien het massatoerisme.

Weer en klimaat
Sardinië heeft een subtropisch klimaat. In de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 30 graden met uitschieters van 40 graden in de hoger gelegen delen. Tijdens de wintermaanden dalen de temperaturen tot circa 8 graden. In de bergen kunnen de temperaturen tijdens de wintermaanden dalen tot onder het vriespunt.
Het actuele weer (weerbericht) en een weersverwachting voor Sardinië vindt u op onze uitgebreide weer pagina.
Uitgebreide informatie over het klimaat van Sardinië vindt u op Klimaatinfo.

Taal
Italiaans is de officiële taal op Sardinië. Daarnaast wordt er Sardijns (Sardisch) gesproken.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.