...

Sicilië

Sicilië staat bekend om zijn lange geschiedenis. Vele culturen hebben door de jaren heen hun sporen achter gelaten op het eiland. Zo kan men er o.a. Romeinse, Arabische en Griekse bouwwerken vinden. Het landschap van Sicilië is veelal heuvelachtig en droog. Op veel plaatsen in het landschap vindt men citroen- en sinaasappelplantages. De kustlijn van het eiland wordt bepaald door zoutpannen, zandstranden en kliffen. In de wateren rondom het eiland kan men ideaal watersporten beoefenen zoals duiken en zeilen. Verder staat het eiland nog bekend om de actieve vulkaan Etna, de oorsprong van de maffia en het typische Italiaanse eten (o.a. pizza en pasta).

Beste reistijd
April, mei, juni, september en oktober zijn de beste maanden om naar Sicilië te reizen. In deze maanden heeft u de meeste kans op aangename temperaturen en vermijdt u bovendien het massatoerisme.

Weer en klimaat
Sicilië heeft een Middellands Zeeklimaat. Tijdens de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 30 graden met uitschieters naar 40 graden. Tijdens de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 10 graden.

Taal
Italiaans is de officiële taal op Sicilië. Daarnaast wordt er Siciliaans gesproken.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.