...

Sint Maarten

Sint Maarten is verdeeld in een Frans en een Nederlands deel, Collectivité de Saint-Martin respectievelijk het land Sint Maarten, die Frans resp. Nederlands als officiële taal hebben. De voertaal op het eiland is echter Engels, doordat de bevolking grotendeels afstamt van Engelstalige slaven.

De totale oppervlakte van het eiland bedraagt 87 km². De totale lengte van de grens tussen het Nederlandse en het Franse deel van het eiland bedraagt 10 km. Er is vrij verkeer tussen beide eilandsdelen.

St. Maarten heeft een vrij vochtig, tropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur is 26 graden celcius. Juli tot en met oktober zijn de warmste en meest vochtige maanden van het jaar. De beste periode om St. Maarten te bezoeken is november tot en met juni.

Hoewel St. Maarten een klein eiland is, telt het maar liefst 37 stranden met faciliteiten als eetgelegenheden, watersportcentra, douches en verhuur van parasols en ligbedden. Er is voor elk wat wils, van zeer rustig tot levendig en vol vertier. Het langste en populairste strand is te vinden in het Franse gedeelte bij de Orient Bay. Het is een wit strand waar veel faciliteiten zijn. Strandstoelen en parasollen zijn hier te huur en er kunnen watersporten als jetskiën en parasailen worden beoefend. Andere mooie stranden liggen bij Great Bay, Little Bay, Maho Bay en Oyster Bay in het Nederlandse deel en Grand Case, Nettle Bay en Bay Rouge in het Franse deel.

Schone stranden, goed zwemwater en veilig strandplezier. Dit zijn de kwalitatieve kenmerken van stranden die erkend zijn met het keurmerk de Blauwe Vlag. Dit keurmerk is een initiatief van Foundation for Environmental Education (FEE). Wereldwijd zijn er meer dan 4000 stranden en havens in 49 landen gecertificeerd met de Blauwe Vlag.
St. Maarten heeft 1 blauwe stranden.

 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.