...

Turkije

Turkije is een land met een lange geschiedenis. Dit is terug te zien in vele oude stadjes, monumenten en gebouwen. Het landschap van Turkije is zeer bergachtig. Er zijn meerdere berggebieden waarvan sommige tot boven de 5000 meter reiken en eeuwig bedekt zijn met sneeuw. Aan de kustlijn vind je vele badplaatsen en zand- of kiezelstranden waar je ook ideaal watersporten kan beoefenen zoals duiken en zeilen. Toeristen komen veelal voor de kust en de historische bouwwerken. Veel historische gebouwen zijn nog intact. Daarnaast zijn er toeristen die komen voor wintersport of voor medische ingrepen. Medische ingrepen zijn in Turkije vrij goedkoop, en de artsen staan erom bekend zeer professioneel en vergevorderd te zijn.

Beste reistijd
Mei, juni, september en oktober zijn de beste maanden om naar Turkije te reizen. In deze maanden heeft u de meeste kans op zomerse temperaturen zonder last te hebben van het massatoerisme.

Weer en klimaat
Turkije valt in meerdere klimaatzones. Het noorden heeft een zeeklimaat, het midden en oosten een landklimaat en het zuiden een mediterraan klimaat. De temperaturen liggen tijdens de zomermaanden rond de 30 graden en tijdens de wintermaanden rond de 15 graden. In het binnenland dalen de temperaturen in de wintermaanden tot het vriespunt. Naarmate men meer naar het oosten gaat, is er minder kans op neerslag

Taal
Turks is de officiële taal in Turkije. Daarnaast wordt er o.a. Koerdisch, Arabisch en Armeens gesproken.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.