...

Vietnam

Vietnam staat veelal bekend om de Vietnamoorlog die er tussen 1957 en 1975 plaatsvond. Het landschap van Vietnam kenmerkt zich door rijstvelden en akkers, bossen en een kustlijn van het noorden naar het zuiden van het land. Deze kustlijn bestaat grotendeels uit mooie zandstranden en helderblauw water waar men o.a. kan duiken. In de tropische wouden komen dieren voor als olifanten, neushoorns, apen en slangen. Een groot deel van deze dieren is ernstig bedreigd. Vietnam kent ook verschillende berggebieden, watervallen en rivieren. De bevolking leeft veelal van de productie van rubber, koffie en thee. Vietnam staat ook bekend om het dragen van de “non la” (een type hoed) en het aanbod van illegale souvenirs. Zo kan men er bijvoorbeeld ivoor, schildpadden en koraal kopen, allemaal zaken die je niet mag meenemen naar Nederland, omdat ze afkomstig zijn van bedreigde diersoorten.

Beste reistijd
Januari, februari, maart, november en december zijn de beste maanden om naar Vietnam te reizen. Hiermee vermijdt u het langdurige regenseizoen.

Weer en klimaat
Vietnam heeft over het algemeen een tropisch klimaat. Het zuiden van het land is vrij constant met temperaturen van rond de 30 tot 35 graden. Het noorden en centrale deel hebben temperaturen van circa 30 tot 35 graden in de zomermaanden en circa 15 tot 25 graden tijdens de wintermaanden. Vietnam heeft regelmatig te maken met overstromingen.

Taal
Vietnamees is de officiële taal in Vietnam. In de toeristische gebieden spreekt men gebrekkig Engels.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.