...

Zweden

Zweden  is een land in Scandinavië (Europa) dat grenst aan Noorwegen enFinland. In de Oostzee liggen de eilanden Gotland en Öland die ook deel uitmaken van Zweden. Het noordelijke deel van Zweden valt tevens onder de regio Lapland. De hoofdstad van Zweden is Stockholm. Een aantal grote steden in Zweden zijn: Göteborg, Helsingborg, Karlstad en Lund.

Zweden staat om vele zaken bekend. Denk maar eens aan IKEA, ABBA, Pippi Langkous, Nils Holgersson en de houtproductie. In heel het land zijn vele ongerepte stukken natuur te vinden die vaak ondergebracht zijn in Nationale parken en natuurreservaten. In deze gebieden leven o.a. Elanden, Beren, Wolven en Lynxen. In Noord-Zweden ligt Lapland dat bekend staat om de vele sneeuw en rendieren. Men kan hier ook de natuurverschijnselen middernachtzon en het noorderlicht ervaren. Veel beoefende sporten zijn de wintersporten vanwege de lange strenge winters. Denk daarbij aan ijshockey, schaatsen en skiën. Zweden kent ook nog een aantal historische stadjes, berggebieden, mijngebieden en het koninklijk slot Drottningholm.

Beste reistijd
Juni, juli en augustus zijn de beste maanden om naar Zweden te reizen. In deze maanden heeft u de meeste kans op aangename temperaturen.
Februari en maart zijn de beste maanden voor een wintersportvakantie naar Zweden.

Weer en klimaat
Zweden is onder te verdelen in drie klimaatgebieden. In het noorden heerst een landklimaat, in het zuiden een gematigd klimaat en in de bergen een poolklimaat. Tijdens de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 20 graden in het binnenland en rond de 10 graden aan de grens met Noorwegen. Tijdens de wintermaanden liggen de temperaturen rond de -12 graden in het binnenland en rond de -20 gaden in het zuiden.

Taal
Zweeds is de officiële taal in Zweden. Daarnaast wordt er Deens, Noors en Fins gesproken.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.